ATM Design and Development

MovingDot biedt advies en ondersteuning voor het (her-)ontwerp en de implementatie van procedures, routes en luchtruim, evenals het implementeren van ATM systemen. Of het nou om strategische plannen op hoog niveau gaat of om specifieke werkinstructies voor de verkeersleider, wij werken samen met u om maatwerkoplossingen te kunnen bieden.

PROJECTS HEREAirspace and Route Design

MovingDot has a proven record of contributing to solving complex air traffic situations. Our operational air traffic control background and experience with flight procedures enable us to offer well-rounded solutions, resulting in strategic and operationally efficient airspace and route designs.

Elk ontwerp begint met een Concept of Operations, een beschrijving van het veranderde ATM systeem. Hierin wordt duidelijk gemaakt wat de randvoorwaarden, de operationele afhandeling en de vereisten aan mens, machine en procedure zijn.

Daarnaast werken we met gecertificeerde PANS-OPS ontwerpers die operationele concepten vertalen naar instrumentvliegprocedures conform ICAO standaard. Dit betreft zowel conventionele procedures als Performance Based Navigation procedures (RNAV en RNP). Ook werken we de ontwerpen uit in kaarten en beschrijvingen geschikt voor aeronautische informatiepublicatie (AIP).

[PROJECTS HERE]

Tower Systems

Torenverkeersleiders werken primair op basis van zicht om het aankomend en vertrekkend vliegverkeer af te handelen. Daarnaast hebben zij ondersteuning van tal van technische systemen. MovingDot weet welke systemen op welke manier bijdragen voor een veilige en effectieve operatie.

MovingDot levert expertise op het gebied van torenuitrusting vanaf het begin van de bouw, renovatie of uitbreiding van een toren. Dit doen we in samenwerking met ATN NooitgedagtWij weten wat de unieke behoeften van de verkeersleider zijn en welke technische systemen hij daarbij nodig heeft. In overleg met de luchtverkeersleidingsorganisatie en architect zorgt MovingDot dat de diverse systemen effectief ge├»ntegreerd worden zodat de luchtverkeersleiders optimaal kunnen werken.

[projects here]

Airlines & airports

Our knowledge and experience in Air Traffic Services is also of great value to projects where airlines and/or airports are the primary stakeholders. This varies from the application of Mode S/ADS-B/ADS-C systems to implementing new Aeronautical Data Quality (ADQ) regulation at airports.

Voorbeelden van de onderwerpen waar wij constructief aan kunnen bijdragen zijn:

  • Onderzoek naar voordelen en toepassing van communicatie-, navigatie- en surveillance systemen
  • Ondersteuning bij implementatie van regelgeving
  • Beheer van luchtzijdige capaciteit op luchthavens
  • Effici├źnter gebruik van vliegroutes door luchtvaartmaatschappijen

MovingDot participeert in het Knowledge and Development Center Mainport Schiphol, een uniek samenwerkingsverband tussen de Luchthaven Schiphol, KLM en LVNL.

[PROJECTS HERE]