MovingDot biedt deskundige ondersteuning bij het overbruggen van de kloof tussen UTM en traditionele luchtvaartvereisten om een efficiënte en veilige integratie van onbemande vliegtuigen te garanderen integration of unmanned aircraft

Sinds 2017 is MovingDot actief op het gebied van de onbemande luchtvaart. Gebruikmakend van onze uitgebreide kennis en ervaring in de “conventionele luchtvaart”, evenals ons grondige inzicht in de behoeften van de onbemande markt, ondersteunen wij de efficiënte en tijdige introductie van onbemande diensten. MovingDot kan u helpen met uw strategie om de meest effectieve implementatie van onbemande operaties te garanderen. Wij zijn er om u te ondersteunen bij het veilig overbruggen van de kloof tussen UTM en alle luchtvaartvereisten.

U-space/UTM-implementatie

U-space-implementatieactiviteiten hebben betrekking op de stappen die worden gezet om een raamwerk op te zetten voor het beheer van het toenemende aantal UAS in het luchtruim. Wij kunnen u ondersteunen bij activiteiten zoals het opzetten van nieuwe regelgevende en operationele procedures om de naleving van veiligheids- en privacyvereisten te garanderen. Dit vereist samenwerking tussen verschillende belanghebbenden, waaronder UAS-fabrikanten, dienstverleners, toezichthouders en luchtruimgebruikers, om een uniform en geharmoniseerd systeem te creëren voor de veilige integratie van UAS in het conventionele luchtruim.

U-space/UTM luchtruimrisicobeoordeling

De integratie van de onbemande luchtvaart in het luchtruim op lage hoogte brengt unieke risico's en uitdagingen met zich mee die efficiënt moeten worden beheerd om de veilige en efficiënte werking van deze nieuwe luchtruimgebruikers te garanderen.

In tegenstelling tot bemande vliegtuigen zijn UAS vaak klein, licht van gewicht en opereren ze in de nabijheid van andere luchtruimgebruikers, mensen en eigendommen, wat het risico op botsingen en andere veiligheidsincidenten kan vergroten. Effectieve risicobeoordeling is essentieel om potentiële gevaren te identificeren en te evalueren, en om passende mitigatiestrategieën te ontwikkelen om de waarschijnlijkheid en ernst van incidenten te verminderen. Door risico's op een systematische en proactieve manier te beheren, kan de risicobeoordeling van het U-space-luchtruim ervoor zorgen dat UAS-operaties veilig kunnen worden uitgevoerd, terwijl het volledige scala aan voordelen die deze technologieën bieden mogelijk wordt gemaakt. Onze experts hebben ervaring met het ontwikkelen van de handleiding en het begeleidingsmateriaal en met het uitvoeren van U-space/UTM-luchtruimrisicobeoordelingen.

BVLOS-routes en vluchtprocedures

Het ontwerpen van Beyond Visual Line of Sight (BVLOS)-routes voor drones is noodzakelijk om hun veilige en efficiënte werking mogelijk te maken, vooral bij complexe missies of langeafstandsmissies. Door een route te plannen die obstakels vermijdt en ervoor zorgt dat de drone veilig gescheiden is van andere luchtruimgebruikers, kunnen BVLOS-operaties worden uitgevoerd met een hoge mate van betrouwbaarheid en een minimaal risico voor andere luchtruimgebruikers, mensen en eigendommen op de grond. Dit soort operaties kan het uitgebreide gebruik van onbemande vliegtuigen in verschillende toepassingen bevorderen, zoals infrastructuurinspecties of noodmaatregelen. Onze Flight Procedure Designers hebben ervaring met het toepassen van traditionele criteria voor het ontwerp van dergelijke routes en corridors, afgestemd op de kenmerken van onbemande vliegtuigen.

Bijdragen om stedelijke luchtmobiliteit in Nederland werkelijkheid te maken

Wij zijn er trots op lid te zijn van de Dutch Drone Delta, een Nederlands consortium gericht op het creëren van kansen voor Nederland op het gebied van Urban Air Mobility. Dit partnerschap is de ideale samenwerking voor het ontwikkelen van oplossingen voor complexe uitdagingen, dankzij de uiteenlopende kennis en expertise van elke partner.

Cross-functionele benadering van de integratie van onbemande luchtvaart

Terwijl de markt zich snel ontwikkelt, zorgt de onbemande luchtvaart voor een revolutie in de traditionele bedrijfsvoering. Onze expertise op het gebied van veilige luchtruimintegratie onderscheidt ons en zorgt voor een naadloze overgang naar dit opwindende nieuwe tijdperk.

Would you like to know more? Contact us: alejandra.hertfelder@movingdot.nl