Toegewijd, nieuwsgierig, gemakkelijk in de omgang en met oog voor detail 

Michael maakte op jonge leeftijd kennis met de wereld van de luchtvaart. Geboren in Oman, later verhuist naar Nederland en Schotland maakte dat hij al op jonge leeftijd met de wereld van het vliegen in aanraking kwam. Daarnaast was zijn grootvader commercieel piloot en is zijn vader een fervent recreatieve vlieger. Zijn passie voor de luchtvaart komt daar hoogstwaarschijnlijk vandaan, en is daarom geen verrassing dat hij ervoor koos om een ​​luchtvaart gerelateerde carrière na te streven.

Na het behalen van een zweefvliegbeurs in 2012, verhuisde hij terug naar Nederland om Lucht- en Ruimtevaarttechniek te studeren aan de TU Delft. Tijdens zijn master specialiseerde hij zich in Air Transport and Operations, waar zijn scriptie zich richtte op het creëren van een Machine Learning-model voor het voorspellen van Taxi-out Times op de internationale luchthaven van Wenen.

Michael is opgegroeid in de buurt van de Schotse Hooglanden en heeft affiniteit met het buitenleven. Hoewel er in Nederland een duidelijk gebrek aan heuvels is om te wandelen, maakt hij dit goed door te gaan hardlopen of fietsen op het Nederlandse platteland. Hij maakt graag muziek, is een gamer en kok.