MovingDot, Adecs en ADSE schrijven PBN Roadmap 2020-2030

Het afgelopen jaar heeft MovingDot gewerkt aan de PBN Roadmap 2020-2030, welke op 16 juni door de Minister van Infrastructuur en Waterstaat is aangeboden aan de Tweede Kamer. In de PBN Roadmap 2020-2030 gaan we in op de ontwikkelingen van Performance-based Navigation (PBN) en werken we een implementatiestrategie uit.

PBN is een veelomvattende term. Het verwijst naar verschillende navigatietechnologieƫn met verschillende toepassingen, die in een hoog tempo worden ontwikkeld met vele potentiƫle voordelen. In de PBN Roadmap worden de verschillende toepassingen toegelicht, waarbij wordt verwezen naar wetgeving en de eventuele bijbehorende mandatering in de tijd. Ook wordt er stilgestaan bij de reeds ingezette ontwikkelingen op de Nederlandse luchthavens.

Daarnaast is de implementatiestrategie een belangrijk onderdeel in de PBN Roadmap 2020-2030. De implementatiestrategie adviseert over de toegevoegde waarde van de verschillende toepassingen per luchthavencategorie en de logische termijn van implementatie. Een kritische blik op de randvoorwaarden ontbreekt hierbij niet. Het resultaat is een mooi overzichtelijk plan voor de komende jaren waarbij ambitie niet wordt geschuwd.

De PBN Roadmap 2020-2030 is ontwikkeld door MovingDot, samen met onze partners Adecs en ADSE. Met deze roadmap wordt richting gegeven aan innovatie van het Nederlandse ATM-systeem voor de periode 2020-2030. Wij zijn erg trots op het resultaat en bedanken het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat voor het in ons gestelde vertrouwen.

De PBN Roadmap 2020-2030 is hier te vinden.