13 februari 2018

Handelsmissie Vietnam 5 - 9 februari

Handelsmissie Vietnam 5 - 9 februari

 

MovingDot reisde samen met Minister Sigrid Kaag, met de Nederlandse handelsmissie naar Vietnam naar Hanoi en Ho chi Minh stad gedurende de eerste week van februari.

MovingDot neemt deel als lid van het Dutch Aviation Vietnam cluster, een Partner-in-Business initiatief van RVO en vooraanstaande Nederlandse luchthaven-gerelateerde bedrijven zoals o.a. NACO, Van der Lande, Districon en AviaVox. Het DAV-cluster biedt integrale oplossingen aan luchthavens. De Vietnamese economie en haar luchthavens kennen een exponentiële groei met infrastructuur en operationele problemen op luchthavens en in luchtruiminfrastructuur tot gevolg.

Tijdens de handelsmissie is op de allerhoogste niveaus uitvoerig gesproken met vertegenwoordigers van de overheid (CAAV), de luchthavenexploitant ACV, de luchthavens van Hanoi (Noi Bai international airport) en Ho Chi Minh stad (Tan Son Nhat international airport) en luchtvaartmaatschappijen.

De handelsbetrekkingen tussen Nederland en Vietnam bestaan 45 jaar en intussen is Nederland de grootste EU-investeerder in Vietnam.